lördag 19 december 2009

Dagbok -> Blogg

En blogg är som en dagbok fast man använder sig utav tangenter istället för papper och penna. I en dagbok skriver man ofta ner allt man tycker och tänker, där kan man skriva fritt hur som helst. Men i en blogg där kan man inte alltid skriva ner allt vad man tycker, tänker och känner eftersom man vet aldrig vilka som läser, och de som läser kan tycka att det kan vara opassande, stöttande, kränkande eller något liknande. Personligen tycker jag att man ska kunna uttrycka sig och skriva vad som helst utan att behöva få skit för det.

Man ska alltid tänka på vad man skriver på internet, för i dagens samhälle så tror man att det är så lätt att skriva online och sedan ta bort de för att någon kanske kommenterar något dåligt eller tycker det är kränkande. Men fallet är att allt som tas bort från internet kan man ALLTID få tillbaka oavsett vad det är. Innehållet cachas av bland annat Google, vilket betyder att det faktiskt går att gräva upp saker som är försvunna eller borttagna. Rent historiskt är det förstås en bra sak, men det finns en baksida.

Om du skrivit något dumt i din blogg, och tar bort det, så kan det fortfarande hittas online!



Det kan vara allt från alltför personliga saker, till komprometterande eller arbetsmässigt olämpliga. Idag söker potentiella arbetsgivare på nätet, och hittar de olämpliga bloggposter – om än borttagna från din blogg – så kan det mycket väl tala emot dig. Så tänk på vad du skriver i din blogg, och online över huvudtaget, du vill ju inte behöva sota för det resten av livet!

Jag tycker dessutom att om man tar bort något så måste det ha någon förklaring till varför, man kanske t ex inte kan stå för det längre. Men då är det så, det man inte kan stå för bör man inte yttra sig om.  PUNKT för mig!

Inga kommentarer: