lördag 12 december 2009

Känslor för någon eller något

Alla har vi dem, känslor! Vissa upplever att de har fler, andra färre eller så är det så att några av oss bara bättre på att hantera och bearbeta dem. En känsla är ett mentalt tillstånd, en inre aning man får genom att erfara någonting och något man upplever innan en reaktion. En känsla kan inte bara vara en aning, den kan vara helt överväldigande. Tänk t.ex. på förälskelse, lyckorus, raseri, hat, sorg.

Outtryckta känslor lagras i kroppen och blir en del av vårt undermetvetna. Genom att låta värkande kroppsdelar tala kan en frigörelseprocess ske. Man kan då få tillgång till mycket mer energi än tidigare eftersom det krävdes energi för att låsa delar vår energi i blockerade känslouttryck. Barn kan som alla vet inte direkt prata om sina känslor eller om något har hänt därför skriker de oftast för att få utlopp för sina känslor. Allt kan troligen inte förmedlas, vilket leder till att väldigt många minnen från barndomen lagras istället.

De flesta av oss har någon gång varit kära och upplevt de härliga känslor som uppstår i kroppen när man tycker om någon annan. Det spritter i kroppen av välbehag och det känns som att man svävar på moln. Det är underbart och ännu bättre när man får sin kärlek besvarad. Alla som någon gång upplevt kärlek och det där pirret i magen vet att det är svårt att vara utan och kanske något som vi alla behöver få känna för att må bra. 

Att ha kärleks känslor för en person kan vara bland det bästa som finns, men samtidigt det jobbigaste och kämpigaste man gett sig in på. Självklart kan man inte ha ett fel fritt förhållande då ingen, absolut ingen människa är helt perfekt på ALLT! Man är som sagt två personer i ett förhållande och det gör att det finns många olika åsikter, vissa kanske delade och vissa odelade bara där kan de utlösas konflikter. Men trots detta så rör sig en förälskele på flera olika nivåer. Om vi nu bara pratar om mig så När jag är förälskad känns det i hela kroppen, jag sover inte särskilt mycket och ibland glömmer jag till och med att äta. Blir väldigt förrvirrad, ja nästan helt förtrollad, det ligger något smått desperat och på samma gång underbart i den här känslan.
Hormonerna rusar runt i kroppen och man känner sig extremt upprymd. Tillståndet kan kännas som rena snurren, det kommer olämpligt, och man har egentligen inte tid med det här. Men ändå vill man inte att det ska gå över. Kärleken är ett gåtfullt väsen. Vi kan bara göra vårt bästa för att få en relation att fungera.

Förälskelse är ett av de starkaste känslotillstånd man kan uppleva. Men kärlek kan också gränsa till galenskap. Vem har inte gjort saker på grund av kärlek lycklig eller olycklig  som man aldrig skulle ha gjort annars? Kärlek liknar mental galenskap.  Alla har väl upplevt hur kroppen reagerar när man ser någon som man är förälskad i  man får hjärtklappning, svårt att andas, blir darrig i benen. Det är fysiska reaktioner som påminner om panikångest, pirr i magen och olika "symtom" som bevisar att man är kär.


Det krävs väldigt mycket för ett förhållande ska hålla i längden förutom att kärleken och tilliten är bland det  viktigaste komponenterna i en stark relationen men man måste se till att man får egen tid, accpeterar den andras "övriga" liv, att man känner sig trygg och avlappnad.

Det var allt jag hade att skriva om känslor just nu.




Inga kommentarer: